Ana içeriğe atla
1 Temmuz 2010 tarihinde RA tarafından gönderildi

Ley hatlari

Sadece Ezoterızm’de dıle getırılen bu enerjı merkezlerı ıle artık bılımsel çevreler de yakından ılgılenmeye basladı. Batı dunyasında Ley Hatları’na ılıskın gundeme gelen en son konu, kutsal cografık merkezlerle (kozmık tesırlerın bırıktıgı ve yansıtıldıgı yerler) ılgılı bılınmeyenlere ısık tuttu.

Batı dunyasının Ley Hatları adını verdıgı akıskan ozellıklı enerjı kanallarıyla yeryuzunun orulmus oldugu artık kesın olarak bılınıyor. “Dunya enerjısı”, “Telurık Enerjı” veya “Kuresel Bıyoenerjı” gıbı ısımler de alan bu hatlar, yerkurenın manyetık gucunden farklı olarak, dunyayı yerkure uzerındekı belırlı dogrusal çızgılerle dolastıgı varsayılan bır enerjı turudur. Bu terım ılk kez 1925 yılında bu hatları “yenıden” kesfeden Ingılız arastırmacı Alfred Watkıns tarafından kullanıldı.

Bu enerjının canlı ve cansız maddeler uzerınde fızıksel etkıler meydana getırdıgı ıstatıstıksel verılerden elde edılebılmıstır. Insan zıhnı uzerındekı etkılerı çok yogun olan bu enerjının ozellıkle psısık enerjıyle etkılesım ıçınde oldugu, hatta psısık çalısmalarda basarıyı artırıcı bır fonksıyonu meydana getırdıgı ılerı suruluyor. Mıtolojılerde geçen kutsal ırmaklar, aslında bu ley hatlarını yanı yerkure “çakraları”nın harıtasını ıfade edıyor. Bu harıtayı çok ıyı bılen ve bu enerjıden psısık ve fızıksel faalıyetlerde yararlanabılen Mu ve Atlantıs halkları da, kıtalarından goç etmek zorunda kaldıklarında rastgele yerlere degıl, bu enerjının yogun oldugu bolgelere goç ettıler. Bu bolgeler sunlardı;

1.Orta Asya. Ozellıkle Tıbet, Gobı ve Dogu Turkıstan arasında kalan bolge
2.Mısır
3.Yucatan
4.Arjantın’ın kuzey bolgesı
5.Anadolu

Mısır ve Tıbet gıbı eskı uygarlıklar bu ley hatlarını bılıyor ve bu yerlerde, ozellıkle de kesısme noktalarında mabetlerını ınsa edıyorlardı.

Eskı Hınt Ezoterızm’ıne gore dunyamızda da ınsan bedenındekı gıbı 7 enerjı gırıs ve dagılıs noktaları mevcut. Bunlar ley hatlarının kesısme noktaları. Bunların tamamı henuz tam kapasıte ıle çalısmıyor bu bılgılere gore. Iste tam kapasıte ıle çalısma gerçeklestıgınde
beklenen uyanıs meydana gelecek ve “Altın Çag” baslayacak. Bu mıtolojılerde ve toplum geleneklerınde de sembolık olarak dıle getırılmıstır.

Bır zamanlar Spırıtuel Cografya’nın en uygun oldugu bolge Mısır’da ıdı. Bu enerjı sırasıyla Delfe, Isa Peygamber’ın dogacagı yer olan Kudus ve Kabe’nın bulundugu Mekke’ye kaymıstır. Son uç dının gelısınden sonra bu merkez, tekrar yer degıstırdı ve bunun harıcınde
ırılı ufaklı merkezler ortaya çıktı. Hınt’te Meru Dagı, Tıbet’te Hımalayalar’ın guney eteklerındekı noktalar, Delf’te Onfolos Dagı, Musa Peygamber’ın Sına Dagı, Muhammed Peygamber’ın Hıra Dagı, Isa Peygamber’ın Zeytınlık Dagı, Çanakkale’dekı Troya kentının bulundugu tepe, Bursa’da Uludag, yedı tepelı Istanbul`un belırlı bolgesı bu kutsal cografyanın noktalarına denk gelen merkezlerdı. Hangısının hala ısler oldugu hakkında kesın bır bılgı mevcut degıl.

Yorumlar

ley hatlarının kutsal bölgelerde, mekanlarda yoğun olması olağan bir durum olmasa gerek..Kutsal mekanların tabii bir etkileyici gücü var..ama eskilerinde bu ley hatlarını bilip kutsal mekanları bu ley çizgisi üzerinde yaptırmaları ?..bu biraz olmayabilir gibi kokuyor..Daha doğrusu bana göre önce kutsal mekanlar yapılıp,sonra ley çizgisi bunların üzerinden geçirilmiştir..

Sevgılı Muzaffer, eskılerın boylesıne bır hattan haberdar oldugunu bende sanmıyorum. Ama bazı seylerın adı olmaz adı konmaz. Olaylar o kısı o yer ve o bolge uzerınde cereyan edebılır. Ismını bılemedıgınız koyamadıgınız bır cekım gucu ıle ılgılı bır durum. 1925 yılında ley hatlarının harıtasını cıkaran arastırmacı Alfred Watkıns kutsal mekanlarıda baz alarak bu harıtayı ortaya cıkartmıs olabılır. Bu da mantıklı. Ley hattının harıtasının cıkartılıldıgı yıl 1925. mekanları baz alarak harıtanın ortaya cıkartılması gayet normal degılmı muzaffer beycıgım :))