Ana içeriğe atla
3 Mayıs 2013 tarihinde SpaceScientist tarafından gönderildi

Mars'ta yaşamını sürdürecek gönüllüler aranıyor

Mars

Mars'ta ölecek gönüllü aranıyor!

 

Hollandalı bir şirket, bir daha Dünya'ya geri dönmemek üzere 7 ay sürecek bir yolculukla Mars'a gidecek gönüllüler arıyor.

 

Daha şimdiden bu bilinmeze adım atacak 10 bin kişi ön başvuru yaptı

'Mars One' adlı şirketin yöneticisi Bas Lansdorp, New York'ta tüm dünya vatandaşlarına yaptığı çağrıda, bir daha geri dönmemek üzere Mars'a gitmek isteyenlerin başvurularını beklediklerini söyledi.

İLK EKİP 2023 YILINDA

Kendilerini 'kâr amacı gütmeyen bir firma' olarak tanımlayan Mars One şirketi, Kızıl Gezegen'e ilk ekibin 2023 yılında indirilmesini planladıklarını, daha sonra da 2 yılda bir yapılacak insan sevkiyatıyla koloninin genişletileceğini duyurdu.

18-40 YAŞ ARASI, İNGİLİZCE BİLEN

Başvuracak kişilerin 18 ila 40 yaş arasında ve fiziken sağlam olmasını şart koşan firma, "Adaylar İngilizce bilmeli ve hayatta kalma yöntemlerine aşina olmalı" diyor.

Gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bile belirsiz bu fantezi misyon için gereken 6 milyar dolarlık bütçenin bir bölümünün, başvurulardan alınacak 18 dolarlık ücretlerle karşılanabileceği belirtiliyor. Tabi ki, medyada ilgi gördükçe bu işin asıl büyük maliyetinin sponsorlar tarafından karşılanması planlanıyor.

7 YIL EĞİTİM

Başvuruların sonunda seçilecek 40 astronot adayı, 7 yıl sürecek eğitimin ardından, Mars'a yollanacak. Geri dönmeyi sağlayacak bir teknoloji henüz bulunmadığı için de bu bilet 'tek-gidiş' şeklinde olacak.

Misyonun kalkış, iniş gibi birçok aşamasının internetten canlı verileceğini belirten firma, tahminen 4 milyar kişinin bu büyük macerayı izleyeceğini kaydetti.

İlk ve müteakip tüm sevkiyatlarda Mars'a ikişer kadın ve ikişer erkek gönderileceği belirtilirken, kısırlık testi şartı koşulmayacağı ifade ediliyor.
 

 

 


Kızıl Gezegen'e gidecek kişilerin çok zorlu bir ortamda kurulacak küçük ünitelerde yaşayacağını söyleyen firma yöneticisi, Mars sakinlerinin, internet üzerinden 6 ila 20 dakikalık gecikmeli şekilde de olsa Dünya'daki yakınlarıyla iletişim kurabileceğini söyledi.

Şirket, bilinmeyene yolculuk için daha şimdiden 100 ülkeden 10 bin ön başvuru aldıklarını açıkladı.

 

 

 

[video:http://www.youtube.com/watch?v=74pA5YH-ehY&feature=player_embedded align:center]

Not:Yukarıdaki paylaşımlar alıntıdır..

Yorumlar

Öyle sanıyorum ki,marsa gidecekler ölüme terk edilecek değil.Hiç bir bilim araştırma kurumu bunu yapmaz.Önceden marsta hayatta kalabilecekleri garanti edilmiş olmalı yani hayatta kalabilmeleri için gerekli koşulların marsta hazırlanmış olması gerekiyor,marsa gidecek insanlar için önceden uygun bir platform hazırlanacak ve gidiş bundan sonra yapılacak.Ama yaşam için gerekli ünitelerin mars yüzeyine nasıl kurulacağına dair bir açıklama yok.Önceden mars yüzeyinde yaşam için gerekli ünitelerin yapılması nasıl olacak bu çok zor.O halde marsa gidecek uzay kapsulu mars yüzeyine inip konumu ayarlanacak ve insanlar bu kapsul içinde yaşayacaklar.

Yolculuk tek gidiş şeklinde olacak deniliyor ve bu sanki sıradan bir durummuş gibi gösteriliyor.O zaman bu projenin hayata geçirilmesinin çok zor olacağı da ortaya çıkıyor.Geri dönüşü olmayan bir proje ancak fantazi olacaktır.

[quote=muzaffer]

Öyle sanıyorum ki,marsa gidecekler ölüme terk edilecek değil.Hiç bir bilim araştırma kurumu bunu yapmaz.Önceden marsta hayatta kalabilecekleri garanti edilmiş olmalı yani hayatta kalabilmeleri için gerekli koşulların marsta hazırlanmış olması gerekiyor,marsa gidecek insanlar için önceden uygun bir platform hazırlanacak ve gidiş bundan sonra yapılacak.Ama yaşam için gerekli ünitelerin mars yüzeyine nasıl kurulacağına dair bir açıklama yok.Önceden mars yüzeyinde yaşam için gerekli ünitelerin yapılması nasıl olacak bu çok zor.O halde marsa gidecek uzay kapsulu mars yüzeyine inip konumu ayarlanacak ve insanlar bu kapsul içinde yaşayacaklar.

Yolculuk tek gidiş şeklinde olacak deniliyor ve bu sanki sıradan bir durummuş gibi gösteriliyor.O zaman bu projenin hayata geçirilmesinin çok zor olacağı da ortaya çıkıyor.Geri dönüşü olmayan bir proje ancak fantazi olacaktır.

[/quote]

Sanırsam bu haberle ilgili detaylı bilgileri yayınlamamışlar zaten projeye önceden düşünülmüş ve günümüzde gerçekleşecek olan bir proje kabul görülen insanlar amerikada 7yıl astronot eğitimi görecekler orda yapmaları gereken durumlar falan hepsi ayarlanılacak sanıyorum ilk koloniyi 2023 yılında göndermeyi planlıyorlarmış sonralarıda gene kolonilerin devamı olacakmış tek seferlik degilmiş ama gerçekten bu işe katılmak yürek ister şimdiden 10bin kişi ön başvuru yapılmış deniliyor ve sadece marsa 40kişiyi götürecekler birinci seferde hayırlısı olur inş insanlık içinde büyük bir adım olmasını temelli ediyorum.

"Mars'ta yaşam" uzun süredir düşünülen bir konuydu. Muzaffer'e katılıyorum, acaba nasıl bir platform hazırlanacak? Kapsülün içinde yaşam olabilir. Eğer gerçekleşirse ve başarılı olursa geri dönüş için herşeyin yapılacağını düşünüyorum. Belki yeniden bir araç fırlatılabilir ve bu araç Dünya üzerinden kontrol edilebilirse geri dönüşleri sağlanabilir. Umarım hayırlı olur ve başarıya ulaşır. Tabiki de Mars'a gidecek olanların çok cesaretli olmaları ve korkmamaları gerekiyor. Titizlik ve dikkat te çok önemli!

bu konularla ilgili bir kaç projeerinden bahsedebilirim. canavar projeleri güçlü insan projeleri android projeleri. mutant projeleri

sadece atmosferdeki uyduların atmosferde düzgün çalışması için 40 kg altın kullanırlar. uzay aracının toplam malietinin yarısı altından oluşur. uzay aracı ortalama 4 milyon dolar civarında. 40 kg altın 2 milyon dolar civarında bir paraya eş değer. bunun yapılmasının nedeni aletin uzayda değil atmosfer yörüngesinde dolaşım sırasında radyasyon almasıdır. doğru çalışabilmesi içinde güneşten gelen radyasonları engellemek zorundalar.

gerisini siz düşünün. daha henüz uzaya çıkmadım.

çıkmak isteyeceğimi sanmıyorum.

şimdi yeni projeleri insanları kurtarmak bahanesi ile büyük bir uzay gemisi yapıp insaları yeni yaşam olayı olabilecek olan bir yeri taşımak.

bunun için çalışmalar başladı ve gidecek insanlar kura ile seçilecek miş :) aynen bilimkurgu filmlerinde olduğu gibi. birebir kopyasını dünyadaki gerçek insanlara yapıcaklarmış.

ve insanları da ayırmışlar :) oraya gidecek insanlar özellikli insanlar olacakmış :) oraya uyum sağlayacak aklı başında v.s. v.s. :)))))

yani her insanı direk olarak ayırıyorlar :)

kabile deyaşayan bir insanla milyar dolara sahip bir insan arasında hiç bir fark yok bilesiniz :) bilgi yönündende hiç bir fark pek yok. bilgi insanı milyarder yapıyorsa o insan bilgi sahibi değil sahtekardır. ancak bilgi tüm insanları zengin ediyorsa bu işte bilimdir. sahtekarlık değildir. bunu yapan kaç kişi var? kapitalizm buna terstir zaten :) hiç düşünmenize gerek yok. KAOS. ancak tabi herkes milyarder olursa alt kesimde kim olacak :) bu kafayla daha çok aç kalırız değil. bu kafayla gerçekten açlıktan ölecez.

30 senedir bir tek şey görmedim. 30 yıl öncesini araştırdım. bir tek extra yapılan bir şey görmedim. gören biri varsa artk bilemiorum nasıl görüyor.

ve yaklaşık 10 15 senedir 150 bin dolara zaten uzaya insan götürüyolar. o kadar ilerlediler ki artık tv ye bile reklam verebiliyorlar. eskiden gizli kapaklı internet sitesinden yayın yapıyorlardı. bilemiyorum ama hiç gideni görmedim. gidenin adını görmedim. belki gitmiştir bilemiyorum :) dönemediği için de görmemiş olabilirim :)

 uzay aracının kapasitesini hesaplarsak 150 bin dolar biraz tuhafta kaçıyor. çünkü aracın kalkma masrafları kullandığı techizata bakarsak gidiş dönüş masrafları 6 kişiden hesaplarsak 900 bin dolardan pahalıya patlıyor.

diğer konuda 10 senedir bu yapılmasına karşılık uzaya giden kişiler varmı ?

ilk gideni hatırlıyan varmı bilmiyorum. uzaya ilkgiden çok ünlü bir iş adamı 1 milyon dolara gidip geldi söylediklerine göre. ondan sonra uzaya seyahat düzenlenmeye başlandı. işin aslı adamın uzaya gidipgeldiğini gösteren herhangibir şey görmedim. ve 1 milyon dolara başka hiç kimsede gitmedibildiğim kadarıyla. bu kadar yani. dünyanın en büyük işini yapıyorsun. en azından insanlara reklam yapmalısın ki satış artsın. bir konu daha var tabi haklılar ünlü iş adamı kendi adının gösterilmesini istemiyordur. kendini reklam edinmesini sevmeyen magazin hayatın en ünlü iş adamlarından biri :)

 

Marsa bugunku teknolojı ıle gıdılıp ınsan ındırmenız mumkundur . ancak gerı getırmenız ımkansız hale gelıyor , cunku marsında dunyadakıne benzer , gecılmesı gereken bır atmosferı var.hadı dıyelım ındık ancak gerı donmek ıcın aynen burda yaptıgımız gıbı buyuk bır rampa ve cok fazla yakıta ıhtıyacımız olucak. Ancak soyle bır durum var,neden o kadar yol tepıp marsa yerlesımcı gonderıyoruzda Ay a bır sey gondermıyoruz ? neden sımdıye kadar ay uzerınde bır kolonı kurulamadı yada en basıtı ay yuruyuslerı neden durduruldu?mars kolonısının ılk denemelerını ay uzerınde yapabılırdık.kendımıze burdan tecrube edebılırdık.Bu konuda hepınızın bıldıgı pek cok spekulasyon var. ayda daha once yasamıs bır medenıyetın oldugu , halen bazı yapıtların bulundugu , uzaylı ustlerı , hatta ayın yapay bır uydu oldugu bıle soylenmekte . Mars ıcın bu kadar ugrasan Nasanın , ay ıcın hıc bır sey yapmaması benı gercekten cok suphelendırıyor .

 

Sayın Asimov, Ayla ilgili sizinde yazdığınız gibi pek çoğu spekilasyon,örneğin ay Dünyanın bir uydusu ama yapay değil,öyle gibi bir görüntüsü var,belki üzerinde hiç bir renk olmayışı öyle gösteriyor yada fazla detaysız oluşu vb ama yinede yapay değil,Dünya ile doğrudan ilgili hatta Dünyadan kopmuş olsa bile yine onunla ilgili konumlandırılmış bir uydu.Ama insan ilgilenmiyor artık,bu tuaf tabiki.Asıl Mars neden?Tabi mesafe,yapısı gibi bilinen nedenler harici şeyleri kastediyorum.