Ana içeriğe atla
15 Nisan 2010 tarihinde BarisAslier tarafından gönderildi

Uzaylı-Dünyalı Teması Delilleri Bulundu Mu?

deforme kafatası

Eski medeniyetler neden deforme kafa yapılı insanlar üretmeye ve bunları yönetici aileler olarak kabullenmeyi tercih ettiler.

Rus arkeologlar Sibirya’da gömülü bir dizi uzatılmış kafatası buldular. Ancak bunlar bu tür bulunan ilk kalıntılar değildirler.

Aşağıdaki film bu kazıya ilişkindir:

Uzatılmış kafatasları dünya çapında bir çok kültürde rastlanılan bir olaydır. Bugünkü Irak topraklarında M.Ö. 45.000 tarihlerine kadar geri giden buluntulara rastlanmıştır. Bu insanlar henüz bebek iken kafalarına müdahale edilerek kafatası yapısı deforme edilmekteydi.

Deforme edilerek uzunlaştırılmış bu kafatasları ile trepanasyon adı verilen kafatasları üzerinde benzer aletlele ve aynı nitelikteki ameliyatlar dünyanın her yerinde yapılan kazılarda ortaya çıkmaktadır. Birbirlerinden kıtalarca uzakta olan kültürler nasıl oluyor da aynı deformasyonu yönetici ırk olarak seçiyor ve aynı aletlerle aynı kafatası bölgelerinde mağara şartlarında ameliyatlar yapıyorlardı. En önemlisi amaçları neydi? Bu arkeoloji bilminin en önemli sorularından biridir.

Ocak 2009 ayında Sibirya’daki kazıda çıkarılan kafatasları da bunlardandır. Bunların tümüyle insan ırkına ait olduğu kabul edilebilir mi? Ya bu kafataslarının bir kısmı dünya-dışı medeniyetlerle teması kanıtlamaktaysa?
Amarna Prens HeykeliAntik Mısır’ın uzun kafatası yapısı ile hemen dikkati çeken Akhenaten sülalesi tarafından bir dönem yönetildiği ve bu ailenin yönetimi sırasında dini bir reform gerçekleştirilmeye çalışıldığı bilinmektedir.

Uzaylı-Dünyalı Teması Eski medeniyetler

Yorumlar

Geçen gün nationalgeographicte bu konuyla ilgili bir belgesel izledim. İnsanlara bebekken kafataslarına bu şekil verildiği aletlerde aynı zamanda bulunmuş. Nedenini tam açıklamadılar bende merak etmiştim. Kendi düşünceme göre; kafatası bu şekilde olduğu zaman beyin yapısıda ona göre şekillenir. Ve belkide çalışma sisteminide etkileyebilir. Çünkü kafatasıdna oluşan şekil bozuklukları ve darbeler sonucunda beyin yağısında değişiklik olduğunu günümüzde tespit edebiliyoruz. Bu medeniyetlerde bazı inançlarına göre böyle bir yöntem geliştirmiş olabilirler.