Ana içeriğe atla
16 Şubat 2011 tarihinde tntcarbon tarafından gönderildi

Güneş uyandı, uzmanlar uyardı!!

Birkaç yıldır süren düşük aktivite döneminin ardından 'uyanışa geçen' Güneş'te son dört yılın en kuvvetli patlaması meydana geldi. 

Astronomlar, Pazartesi günü TSİ 03.56'da meydana gelen en kuvvetli tipteki bu patlamanın dev alevlerinin Dünya'ya doğru yöneldiğini ve haberleşmeyi olumsuz etkileyebileceğini belirtti. 

NASA'nın Solar Dynamic Observatory (SDO) uzay aracı, patlamanın meydana geldiği noktadan yayılan yoğun mor ötesi radyasyon dalgasını kaydetti.

İngiliz uzmanlar, jeomanyetik fırtına uyarısında bulunarak, patlamanın yol açtığı ışımanın ülkenin kuzeyinden görülebileceğini belirtti.

NASA, patlamanın meydana geldiği ''1158 noktasının'' faaliyetinin hızla arttığını bildirdi.

 

Yorumlar

Sn grandrock ve değerli arkadaşlar ;

talihsiz ve gereksiz bir gerginlik yüzünden malum bir şahıs ve benim uyeliğimiz ikimizz birden  iptal edildi. bana ayrıca 3500 puan eksi ceza verilmiş. ama diğer malum vatandaşa hiç puan cezası verilmemiş. burada çifte standart var gibi geldi bana.neyse artık önemi yok....

bu nedenle siteye girmiyorum.

arada bir bakıyorum ama "hiç tad tuz kalmamış" dediğiniz gibi. .. en azından yeni bir bilgi yada ilginç şeyler göremedim. sadece eski bir takım konuların güncellenmesi ve  kopyala-yapıştır mantığıyla bir kaç bilmsel paylaşım.ve yorumlarda 1 cümleyi geçmiyor.....

sanırım benim verdiğim teori ve tahminler ( her ne kadar bazıları eksik olsada bana göre kesin doğru olan , o ana özel bilgiler .) çünkü her gün yeni bilgiler ekleniyor

şimdi facebookta "sirius  ufo uzay bilimleri araştırma merkezi " sayfasında fikir ve bilgilerimi paylaşıyorum.

en azından orada daha raht ve sakin..bazı haksızlıklara izin verilmiyor ve sadece haksızı blokluyorlar..ayrıca hiç bir konu kişiselleşmiyor.

ayrıca kendime bir grupta kurdum kendi bilgi ve fikirlerimi kendi grubumda paylaşacağım.rahat rahat.

 

tüm arkadaşlara sevgi  ve saygılar..

 

 

Sayın üyeler  ;

 

belgesel kanallrından birinde bu konu işlendi. bu elektirk yüklü parçacıkların bombardımanı sonucu dünyanın elektro manyetik kalkanı adeta bir rüzgara kapılmış gibi etkilenecek.. tam tarihini hatırlamıyorum ama geçmişte de yaşandı bu olaylar.Dünyaya geldiği vakit elektrik ve elektronik sistemler ve özellikle trafo ve santraller ve iletişim sistemlerini etkiliyor. belli periyotlarla oluyor bu yeni bir olay değil.

 

mutlu günler...

 

Yaaaa!!!daha çok ararız sayın palindromiği:(((sn stars kusura bakmayın ama çok düz mantıkla gidiyor burada işler...sitede yönetici olarak ne bir yorum nede bizlerinde katılabileceğimiz hiçbir ortam oluşturulmadan insanların kayıtlarının silinmesi doğru değil bence...olaylar bu noktaya gelinceye kadar neredeydiniz?niye forumdan ikazlarda bulunmadınız?sadece büyük harf yasak bu konu bu başlık altındamı yayınlanır vs. gibi mekanik yorumlarınızdan başka yöneticiliğinizi konuşturmamanız bana samimiyetsiz geliyor...sizde farkındasınızdır buranın tadı gerçekten kaçtı:(oysa her gün merakla sabırsızlıkla siteyi ziyaret ederdim...saygılar