Ana içeriğe atla
2 Şubat 2011 tarihinde overlord95 tarafından gönderildi

Sizinle bir teorimi paylaşmak istedim...

Arkadaşlar birgün düşünürken aklıma şöyle birşey geldi. Gün geçtikçe insanlar tarih öncesine dayanan çeşitli buluşlar, yapılar, resimler, sanat eserleri vb. buluyor. Hatta bazılarının yapılması bugünün teknolojisiyle bile imkansız. Örneğin Kristal Kafatası. Bununla ilgili bilgileri internetten bulabilirsiniz. Kristal kafatasının yapılması bugün bile imkansızken, insanlar nasıl olmuşta onu o kadar ilkel bir dönemde yapabilmiş ?

Benim düşüncem aslında bir teori, belki de insanlar tarih öncesinde dünyada yaşamıyordu. Belki başka bir gezegenden gelmiş olabiliriz. Yani insanlar bu dünyaya daha iyi bir teknolojiyle gelip çeşitli nedenlerden dolayı teknolojisini kaybetmiş olabilir. Belki de bizim ırkımız bizi kobay olarak bu dünyaya gönderip nasıl yeniden bir uygarlık kurduğumuzu görmek istemişte olabilirler. Yani bütün olay belkide insan ırkında bitiyor.

Herşey olmuş olabilir. Benim düşüncelerim;

* Kobay olarak dünyaya gönderilmiş olabiliriz.

* Çeşitli nedenlerden dolayı teknolojimizi kaybetmiş olabiliriz.

* Belkide teknolojimizi kendimizi yok etmek için kullanmak istediğimizden kaybetmiş olabiliriz.

* Ya da tek hücreli canlılar gelişmiş gelişmiş çok hücreli canlıları oluşturmuştur. Buda çeşitli canlıların ve ırkların oluşmasını sağlamış ve sonuçta insanlar oluşmuştur.

Arkadaşlar bu bilgileri hiçbir kaynağa dayanmadan sizlere sunuyorum.

Saygılar.

 

 

Yorumlar

Sn overlords ;

" * Çeşitli nedenlerden dolayı teknolojimizi kaybetmiş olabiliriz."

buna kesinlikle katılıyorum. tarih boyunda bunu defalarca yaşamış insanoğlu.

"* Belkide teknolojimizi kendimizi yok etmek için kullanmak istediğimizden kaybetmiş olabiliriz."

bunu bilerek yada bilmeyerek günümüzde bile yapıyoruz malesef :S

 diğer  olasılıklar benim düşüncemin dışında  olduğu için. birşey diyemeyeceğim.

kafatası ile ilgili  şuan için net bir bilgim yok. daha sonra belki elde edebilirsem açıklarım.

 

saygılar.

 

evet bilyorum paylaşımların olduğunu. :)

kendim özellikle odaklanıp araştırmadım .yazılanları nette bile araştırırsanız eminim biçok şey bulursunuz.

mantık teknolojk olarak acaba 3 ileri 2 geri mi gidiyoruz insanlık tairihi olarak..

bence evet :)

 

 

Cahillikler Kitabi 3 'te okumuştum insanların beyinleri her nesil daha çok gelişiyormuş. Tabi beyin gelişimi iyi birşey. Zekamız gelişiyor. Mantığımız genişliyor. Ancak bencilliğimiz ve diğer kötü özelliklerimizde gelişiyor. Kesinlikle bir dönüm noktası olmalı yoksa dünya yaşancak biryer olmayacak.

güzel bir tespit yapmışlar. kesinlikle katılıyorum . insanın doğasında var olan bir şey. gücünüz arttıkça nefsinizde kabarır. egonuz çok fazla ön plana çıkmaya başlar ve daha çok bireysel ve ben merkezcil davranışlar sergilemeye başlarlar.

akıllandıkça daha güçlü  olursunuz ve yukarıdaki silsile döngü halinde deva meder. birde bunu yaşayan mikro yapıdan makro ya yani aileden , devletlere kadar elinde bir güç bulunduruyorsa artık bunu kendi çıakrları doğrultusunda kullanmaya başlıyor.

çok şükür bunun yanında sağduyulu olanlarda var ama denge çok hassas , ve bir gün elimizdeki en büyük değeri , Dünyayıda kaybetme riski taşıyoruz maelsef.

 

saygılar.

 

 

Ama bütün bunlar birer varsayım olmakla beraber insanların yeryüzünde ilk olarak nasıl meydana geldikleri,hangi aşamalardan geçtikleri,hangi çağda nasıl yaşadıkları,bütün bunlar ortada olan şeyler..

Kobay olarak dünyaya gönderilmiş olmamız mantıktan çok öte bir varsayım..İnsanların tek hücreli canlılardan gelme olasılığı da yine çok zayıf hatta imkansız..İlk insanın nasıl meydana getirildiği zaten belli,yani insan insan olarak meydana getirilmiştir..İlk insandan günümüz insanına kadar her hangi bir deformasyon olduğunu söyleyemeyiz..İnsan benzeri olan hayvanımsılar ise kendilerine özgü bir biçimde meydana gelmiş ve nesilleri tükenmiştir..

Kristal kafatası hakkında şu ana kadar bunu inceleyen bütün kristal uzmanları bunun hangi tarihte ve nasıl yapıldığına dair bir bilgi verememektedirler,yani evet bazı bilgiler veriliyor fakat verilen bilgilerde büyük bir tarih aralığı var..

Kimi uzmanlara göre beşyüz yıllık kimilerine göre üçbin yıllık..Kimileri azteklere ait derken, kimileride yakın döneme ait ve bir uzman tarafından yapıldığını söylüyor yani henüz ne olduğu ve nasıl ve hangi tarihte kimler tarafından yapıldığı tam bir muamma...Teşekkürler.

 

Ben yinede bu kafatası ile ilgili bilgiyi vereyim sizlere ;

 

bu kristal kafatası 1900 lü yıllarda ( tam kesin tarihi bilemiyorum ) yahudi bir heykel traş tarafından yapılmıştır.

ayrıca 8 adet üretilmiştir.

bugünkü teknoloj bile yapamaz deniyor diyecek bazı arkadaşlarımız ;

arkadaşlar insan eli herşeyi yapmakla donatılmıştır.Bu kafatasları , ozamanın bir el aleti ile yapılmış ve özel bir hayvan kemiği ile 

zımparalanmış böylece kayganlık elde edilmiştir. sonrada tuzlanmıştır . sebebide parlaklığı gitmesin diye.

peki ışığın alttan girip gözlerden çıkması konusu !!

mimar sinanın yaptığı camilerin hepsinde ses akustiği ve sistemi bugünün cihazları ile bile zor yapılırken , böyle ışık oyuları neden yapılmasınki..

çeşitli gereksiz ve hurafe türü şeyler ortadan kalmış oluyor sanırım..

saygılar.

bence mesele şu insan beyin kapasitesinin neden 100 de 4 - 5 arasını kullanıyor
yaratılış nedeniyle olduğu kesin ama bir bakımada insan gelişime açık bir canlı olarak yaratıldıysa neden beyin kullanımında gelişim göstermiyoruz bunu biz yapamıyormuyuz yoksa zeka gelişimi için lazım olan bilinç mi yaygın değil

ve şükrünü çok az yapıyoruz beynimizin galiba vücudumuzun insan vücuduna ruhuna bakınca rabbimin büyüklüğünü bir kez daha düşünüyor ve şaşırıyorum bu bende kafamı kaldırıp yıldızlara baktığımdada oluyor herkese sevgilerle umarım daha insana yakışır biçimde yaşayan toplumlar oluruz

Sn azizku ;

 insan beyni ile ilgili tespitiniz aslında doğru bilinç yaygın olmamakla birlikte materyalizme fazla bağlandık ve bilim  somut olmayan şeylere pek eğilmedi son 30 40 yıldır belk  biraz daha fazla  hemen hemen tüm gelişmiş ülkeler metafizik yada soyut bilimlere yönelmeye başladı. insanoğlu kendini yeniden keşfetmeye başladı.

şimdi bilimin teknolojinin metafizik ve soyut tarafını keşfetmeye başlıyoruz. özellikle insan beyninin yapmaya kadir olduğu şeyleri keşfedicez tabi bu uzun bir süreç alacaktır.

Atlantis uygarlığınında ilk keşfettiği buydu beyni kullanmak vve olumlu düşünce ile kendilerini geliştirdiler.

onlar bugünkü tekonloji ile ypamayacağımız silahlar yaptılar. ama onlarda da bizim teknolojik cihazlarımız olmamasına rağmen bizden daha ileri bir toplumdular diyebilirim çoğu konuda...

nezamanki  bir takım felaketlerle denizin dibine gömüldüler. işte bu bligileri ve beyin ile ilgili buldukları ne varsa onlarla birlikte deniz dibine gömüldü.

diğer taraftan özellikle rusya ve ABD çok uzun sure  psişik güçleri olan insanları seçip deneyler yaptılar , istihbaratta kullandılar i ve yeteneğinin farkında olanları yetiştirdiler. sonra birden uzay çalışmaları iel birlikte bu deneyler ve çalışmalar ya devam ettirilmedi. yada teknoloji gelişince bu deney ve araştırmalara gerek kalmadığını düşünüp son verdiler.

 

benim inandığım şudur ; beynin her bir yuzdelik dliminin sahip olduğu yetiler farklıdır. ancak bunlarla ilgli çalışma ve eğitim gerek bunun nasl yapıldığını öğrenmeye başlarsa insanoğlu eminim kullanmaya başlayacaktır.

örneğin ; düşünce okuma , telekinezi (canlı ve cansız) , telepati , üstün görme yetisi , vs.vs uzatılablir.

tabi birde işin ilim kısmı var bununla birleştiğinde ;

elementlere hükmetme ve kontrol etme duruumda sözkonusudur. eskiden bunu uzakdoğuda ninja denen savaşçılar yada suikastçiler kullanıyordu. şimdiki teknikler neredeyse tamamı kaybolmuş ama çok azı korunmuş vaziyettedir onlarda ilimsiz sadece hareketten (kata) ibaret hale gelmiştir.

kısaca bi ekleme yapayım konu uzuyor :)

uzak doğu sporlarında yaplan hareketlerin doğru yapılması surumunda bir takım normal şartlarda görmediğimiz enerjileri harekete geçirip yapılmak istenen darbe ve yıkımın gücü çok daha fazla misliyle artırılıyor.

not: "son hava bükücü" filmindeki 4 element krallığı ve sahip oldukları elementleri kullanma kudreti gerçektir.

sabrınız için şimdiden tşk ler. :)

sevgi ve saygılar.