Ana içeriğe atla
1 Şubat 2011 tarihinde DogusOzgen tarafından gönderildi

Shinmoedake patladı patlayacak

Japonya’nın güneyindeki Shinmoedake yanardağı harekete geçti. Kül ve kaya püskürtmeye başlayan yanardağın her an patlayacağını düşünen binlerce kişi evlerini terk etti.

300 yıldır sessiz kalan Shinmoedake yanardağının yeniden hareketlenmesi üzerine yetkililer de bölge halkını tahliye etmeye başladı. Yüksekliği 1.421 metre olan yanardağın eteklerindeki Takaharu kasabası sakinleri önce sığınaklara girdi, ardından da kasabayı terk etmeye başladı. Volkanik hareketlenme hava ulaşımını da sekteye uğrattı. Köylülerin geçim kaynağı sebze tarlaları ise külle kapladı.

Yorumlar

teşekkurler paylaşım içni..

yerkabuğu hareketleri  gittikçe artıyor bazı bölgelerde bunlar normal.. benim anlamadığım genelde insanlar yeraltındaki tabaka olarak adlandırılan yerlerin kesiştiği yerlerde daha fazla yerleşim kuruyorlar. bunlarında çoğu aktif yada sönmüş yanardağ etekleri.

şunuda kabul etmek lazım bu tür yerlede yerleşim açısından doğa harikası yerler belkide sebep budur.

 

saygılar.

palindromik sebebi çok açık aktif ya da pasıf yanardağların bulunduğu coğrafyalarda toprak, mineral vb. kaynaklardan dolayı zengin. binlerce yıldır insanoğlu hep volkanik arazilerde yaşamak istemişlerdir. Tabi bu yuz yılın insanları kapitalizmin getirdiği kültür olan kentleşmeden dolayı bu gibi coğrafyalarda mesken pek tutmuyorlar. sadece kültürel gezi etiketini vuruyorlar. saygılar

alibudak , kaçırdığım  bişi mi var. anlamadım.

 benim son yorumumu kastediyorsanız oradki anlam şudur.

" sizin açıklamanızın üzerine ekleyecek bir yazım yok gayet açık şekilde yazmışsınız"

bunda bir yanlışlık varmı ...? :) yazdıklarınızı desteklemek için yapılan bir yorumdur..

varsa söyleyim hemen hatamı düzelteyim..

 

saygılar.