Ana içeriğe atla
30 Ocak 2011 tarihinde Ufoloji2R17B3O tarafından gönderildi

Kara Bulur Yada Kara Girdap (1000 yılın keşfi )

http://img816.imageshack.us/img816/7559/11654115.jpg

 

Kara girdaplar  ;

 

Değerli Arkadaşlar yine bir ilke ve bilinmeyene imza atmak istiyorum.

 

İsme bakıp yanılsama olmasın bahsedeceğim konu kara delikleri ile benzerlik olsada işleyişi tamamen zıttı olan bir keşiftir.

 

Kara delikler bildiğiniz üzere öğrendiklerimiz kadarıyla kabaca  ; her şeyi içine çeken ve yok eden bir olgudur. Teknik tabir ve tanımlara girmeye lüzum görmedim konumuz kara delikler değil çünkü.

 

Kara girdaplar  ;

 

Nasa bundan yaklaşık 8 ay kadar önce uzaya güneş sisteminin dışına doğru bir robot gönderdi. İlk gelen verilerde Samanyolu galaksimizin etrafında olan adına Kara girdap yada kara bulur denen 4 adet kara delik benzeri bir oluşum keşfettiler.

 

Aslında bunlardan 7 tane var  Samanyolu  Galaksimizin etrafında. Diğer üçünü sanırım daha sonra keşfedecekler umarım…

 

Henüz bu oluşumların  ne olduğunu araştırıyorlar. Net bir açıklama yok bildiğim kadarıyla Nasa  tarafından…

 

İşte size Nasa tarafından yeni keşfedilen  ve henüz ne olduğu yada ne işe yaradığı bilinmeyen bu oluşumların ne olduğu hakkında bilgi vermek istiyorum.

 

Tabi benimde sınırlı bilgim var ama parça parça elde edebiliyorum bunları  zamanı geldikçe ve elde ettikçe gerektiği kadarını paylaşacağım.

 

Kara Girdap yada Kara Bulur ;

 

http://img232.imageshack.us/img232/8205/35391823.jpg

 

Samanyolu galaksimiz etrafında 7 adet olan bu oluşumların en büyük özelliği  kara delikleri aksine çekmek yerine itme gücü olmaları.

 yani karadelikleri elektrikli süpürge gibi düşünürsek , Bu kara bulur yada kara Girdapları da Fön makinesi gibi düşünebiliriz.

Peki bu itme gücü ne işe yarıyor?  yada amacı ne ? yada zararı var mı ?

 

Bunların en büyük özelliği özellikle spiral şeklindeki galaksimizin dağılmasına engel olmalarıdır diyebilirim.

 

Yine bildiğiniz üzere galaksimiz yaklaşık bir uçtan bir uca 100.000 ışık yılı genişliğindedir. Merkezi baz alırsak en uç noktadaki yıldız  50.000 ışık yılı uzaklıktadır. Ve yine biliyoruz ki  galaksimizde kendi etrafında dönmektedir.. ve spiral kollardan oluşmaktadır.

 

 peki bu dönme sırasında merkez kaç kuvvetinden kaynaklanan savrulmayı engelleyen güç nedir ?  , yoksa galaksi merkezindeki devasa çekim gücüne sahip olan super bir karadelik mi.? Eğer buysa bu karadelik  50.000 ışık yılı uzaktan yıldızların merkezkaç kuvvetini engelleyebilir mi..??

Merkezde, büyük bir kara delik bulunmaktadır.

Samanyolu’nun merkezinde koskocaman bir dev yatmakta.  Süper yoğunlukta bir kara  delik. Sahip olduğu çekim gücü sayesinde, orada olduğunu biliyoruz.  Merkeze bir kaç milyar km. uzaklıkta bulunan yıldızlar, kara deliğin etrafında, inanılmaz  hızla hareket ederler. Bu yıldızlar, takip  ettikleri yörüngede, saniyede binlerce kilometre hızla deli gibi akıp gitmekte ve sahip oldukları yüksek hız sayesinde, bağımlı oldukları nesnenin kütlesine adeta meydan okumaktalar.  Yıldızları bu hıza yükselten kütlenin, Güneşimizin kütlesinin  dört milyon katı olması gerekir.  Buna rağmen, elde edilen resimlerde, hiç bir şey görünmemekte.  Güneşin kütlesinin dört milyon katı olan ve yine de hiç ışık yaymayan ne olabilir? Güneşten dört milyon kat daha fazla yoğunluğa sahip olmasına rağmen, Samanyolunun merkezindeki bu kara deliği, Güneş sistemi gibi 400 milyar yıldızı içinde barındıran Galaksimizin kütlesiyle mukayese edecek olursak, ana kütlenin sadece minik  bir parçasını oluşturduğunu görürüz.  Bu sebepten, dünyamızın, bu kara delik tarafından yutulma tehlikesi bulunmamaktadır.  Çünkü, bizden 250 katrilyon kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. 

buradan şu sonuç çıkıyor biz merkeze 27.000 ışık yılı uzaklıktayız ve merkezdeki karadelik hiç bir şekilde bizi etkilemiyorr...

 

Burada Merkez Kaç kuvvetini biraz anımsayalım..

 

Cismin kütlesi ve Dönüş hızı ile merkez kaç kuvveti doğru orantılıdır. Hız arttıkça merkez kaç ( savrulma )  kuvveti artar. Artık belli bir hız ve uzaklıktan sonra tamamen cisim özgür kalır .

 

http://img526.imageshack.us/img526/2223/43153379.jpg

 

http://img152.imageshack.us/img152/8044/91686089.jpg

 

 

 

Örneğin  ;   Dünyamız Güneş çevresindeki yörüngesinde saatte yaklaşık 108.000 kilometre hızla ilerliyor. Ve güneşten yaklaşık 149.milyon km uzaktayız. Ve çekim alanındayız.

En uzak gezegenimiz pluton ise : güneşe yaklaşık 5 milyar 900 milyon km uzaklıktadır..

Bir ışık yılının km hesabı olarak : 9,460.530 x 10¹² km dir. Artık km ler ve rakamlar kifayetsiz kalmaya başlıyor.  Birde bunu 26.000 ile çarpın bazı rivayetlere göre de 32.000

Güneşimiz ise ; Güneş Samanyolu merkezinin çevresinde yaklaşık 26.000 ışık yılı uzaklıkta döner. Ve yörünge hızı Saatte 792.000 km..

http://img375.imageshack.us/img375/7356/78880997.jpg

 

http://img835.imageshack.us/img835/7866/80010111.jpg

 Bu kadar uzaklıktan güneşimizi ve diğer güneşimiz gibi 200 milyarın üzerindeki yıldızı galaksi dışına savrulmasını etkileyen güç nedir ?

 

Bana göre bu kadar çekim gücü yüksek bir şey yok galaksimizde…

 

Peki en kenarda bulunan yıldızları galaksiler arası boşluğa savrulmalarını engelleyen kuvvet nedir ??

 

Bir kısım arkadaşlar şunu diyebilir  kara madde  kara enerji vs vs.. belki bunlarda olabilir kesin yok değildir  diyemem ancak benim şuan ki bilgilerime göre bunun sebebi yani galaksimizin spirallerindeki en kenarda olan yıldızların galaksiler arası boşluğa savrulmasını  engelleyen güç işte bu kara girdaplardır. Kara girdapların itme gücünden kaynaklanan bir etkidir.

 

 bu arada şu soruda geliyor aklıma acaba tüm diğer galaksileride bu karagirdaplar mı tutuyor  ?

 peki bu kara girdaplar nasıl oluştu ve itme gücünü sağlayan etkenler nelerdir. ? yapısı nasıldır ?

 

Bu soruları henüz cevaplayacak bilgilere sahip değilim araştırıyorum  öğrendikçe ve edindikçe paylaşmaya devam edeceğim.

 

 

Saygılar..

Yorumlar

Sn Palindromilk verdiğiniz bilgiler çok ilginç...aslında düşününce zaten öyle olması gerekiyor diyesi geliyor insanın...ben etrafa yayılmayan yıldız ve gezegenlerin birbirlerini itme ve çekme gücüyle olduğunu düşünüyordum.yani samanyolu galaksisinden tutunda içindeki gezegenler yıldızlar .bütün uzayın birbirleriyle kinetik ve potansiyel enerji olgusuyla bir düzen tutturduklarını düşünüyorum...ama bunlara etki eden başka kaynakların kara delikler kara girdaplar olması benim (başka arkadşları bilemem)için yeni bir bilgimi desem teorimi desem ne desem bilemedim:)tşk.ler ve saygılar

Sn Feray  ;

ben kaynaklarımdan eminim. baız konuları sorun çıkmasın diye "teori" başlığı altında açıklamaya ufak ufak bilgi vermeye çalışıyorum.

yukarıdaki bilgi benim içinde yeni bir bilgi ( teori , tahmin yada vs vs. ne isim verilirse verilsin ) ve çok ilginç. dikkat ederseniz halka halka bilgiler genişliyor.

önce dünya sonra ay diğer gezzegenler güneş. derken bilgimiz arttıkça dahada genişletiyoruz halkayı  diğer yıldızlar ve galaksimiz.. ve diğer galaksiler..

her dışa doğru adım attığımzda yeni keşiflerde birlikte cevap bulacağımızı sanırken daha çok soru ile karşılaşıyoruz. :))

kısıtlı bilgilerimle açıklamaya çalıştım ama sorular cevaplardan daha fazla dikkat ederseniz yazıda :))

 

bu bilgi Nasa da mevcut 4 adet oluşum keşfettikleri. onlarda olmayan bilgi ise bunların ne olduğu :)

tahiminm şuana kadar açıklama heünüz yapmamış olmalarının sebebi hala araştırıyor olmaları..

bnim eklediğim bilgileri mencuyt bilgi ve fizik bilgilerimizle bir araya getirdiğimizde tahminlerim yad verdiğim bilgiler bana göre mantıklı. kim bilir belki yanılıyorumdur ama açıklama gelenekadr kimse inanmayacak :)

tıpkı ay kolonisi , atlantis ve mars kolonisi gibi. tutup ellerinde tanıştırsam atlantislilerle .bana sen yalancısın bu varlıklar  atlantis liler  değil diyecekler. :))

merakla bekliyorum. bakalım ne çıkacak.. :)

 

saygılar.

 

Sn Feray  ;

atlantis ile ilgili konuyu bulablirmiyim tekrar bilmiyorum ama  ; sizin için kısa bir özet yapak isterim.

var olup olmadığı zamanında payalşatıpım yazıdaki 9 ulkenin devlet tarihi arşivlerinde mevcuttur ve bu dünyaya deklere edilmişti.  hala oturduğu yerden kanıtarayanlara 9 ulkenin arşivleri kanıt değilde nedir.

keşfedilmesi ise  şuana kadr yayınlanmış makale bilgilendirme ve yayınlardan mantık ve akıl kullanırak sonuca ulaşılmıştır 23 yıl kadar önce bulunduğu

ayrıca son zamanlarda fransanında bu 9 ulkenin araştırmasına katılması ve milyonlarca dolar harcaması bir şeyler uyandırmıyor galiba bazılarının kafasında.

vede yine takip etselerdi ( tabi hazır bilgi armut piş ağzıma düş mantığında oldukları için bazı şeyleri ancak açıklandıpı zaman öğrenirler oda ömürleri yeterse )

ege denizinde özellikle (sözde)araştırmaların ki ben buna dalma-araştırma diyim nokta atışı yapar gibi...çok fazla yoğunlaştıklarını farketmeleri lazım . eğer araştırmacı bir yapıya sahipseler.

sonuç Atlantis ege denizinde ve bu ülkelerinbilm adamları yerini keşfettiler. Deniz tabanınında altında bir takım mağara türü dehlizlerden geçildikten sonra ulaşılan bir yerde. 

ve son kanıt ; kuranda atlantis konusu geçmekte ve tekrar yukseleceğini bildirmektedir. 

aynı zamanda türkiyedeki piramitte geçmektedir.

okuyucu olanlar sadece verilen asgari bilgiyi biliriz. ilmini bilenler daha derin bilgilere ulaşabilirler.

amacı ne diye soranlar aynı soruyu kendilerine bir sorsunlar.....

not: atlantisin çok meşhur bahsedilen silahı ile ilgili ve çalışma prensibini anlattım bunun peşindeler aynı zamanda. ve silahta kullanılan kristallerden.bu kristallerin bir ksımı halen keşfedilmedi şimdiye kadar...

atlantisin bulunduğuna dair bir kanıtta şudur.

pentagonun mimari yapısına baktığınızda atlantis örnek alınmıştır.

içiçe geçmiş daire şeklinde yapılar aralrında su var. merkezdede yönetim yada idari bina. pentagona bakın her nekadr 5 gen olsada .birebir atlantisi örnek almışlardır.

saygılar.