Ana içeriğe atla
28 Ocak 2011 tarihinde Ufoloji2R17B3O tarafından gönderildi

Marstaki canlılar Nelerdir ?

Değerli Arkadaşlar ; birazda Marsa odaklanalım.

HAKTAN AKDOĞAN

BM son zamanlarda ayda bir gizli uzay toplantısı düzenliyor
BM, Dış Uzay İşleri’yle ilgili toplantılara 1970’lerde başladı. O yıllardan beri altı ayda, yılda bir düzenlenen bu gizli toplantılar son zamanlarda ayda bir yapılıyor. Mazlan Othman’ın elçi olarak atanacağı haberi de bu toplantılardan birinde görüşüldü ve dışarı sızdı. AP muhabiri bu bilgiye dayanarak “Bu göreve siz mi atandınız” diye sorunca, Othman da kendisine resmi bir görev iletilmediğini söyledi. BM uzun yıllardır böyle faaliyetler içinde, ama haber sızdığı için geri adım attı. Haberin asparagas gibi yayınlanması hoş değil. Hükümetler ve büyük şirketler bu bilgiyi mevcut sistemlerin değişmesinden korktukları için saklıyor. Ben dünyadaki kaosun, yanlış enerji kullanımının, insanlar arasındaki boşluğun, tatminsizliğin dış uzaydan bir etkiyle sona ereceğini düşünüyorum. UFO gerçeğinin açıklanması insanoğlu için çok pozitif bir etki yaratacak. Birçok kez UFO’larla ilgili basına kapalı, generaller ve üst düzey subayların katıldığı brifingler verdim. Türkiye hava sahasında gözlemlenen UFO olayları içinde pilotların karşılaştığı askeri olaylar da var. Türk Hava Kuvvetleri’nin ve MİT’in içinde bir UFO birimi var. Hükümet, evrende yalnız olmadığımızı açıklamalı.

Bunlar bir kenara artık DDV lerin var olduğunu biliyoruz.. ortak paydamız bu..

Neyin gerçek neyin bilimkurgu olduğu konusunda insanların büyük çoğunluğunun kafası karışık. Dünya dışı yaşamlar gibi ciddi konularla ilgili tartışmalarda; “Uzayda kesinlikle yaşam” vardır diyenler sanki arka bahçelerinde uzaylılar varmış gibi, “Kesin yoktur” diyenler de yıllardır uzay gemileriyle galaksi galaksi hayat aramış da bulamamış gibi konuşuyorlar. Bir insanın herhangi bir teoriye “İnanıyorum” ya da “İnanmıyorum” diyebilmesi için o konunun uzmanı olması ya da bizzat konuyla ilgili kendi tecrübesi olması gerekir. Medya karşısına çıkıp toplumu bilgilendirme sorumluluğunu alarak konuşan kişi en azından uzaydan, yaşam kelimesinin tanımından, kendi gezegeni hakındaki bilgilerden bihaber olmamalıdır.

http://img822.imageshack.us/img822/2194/98081401.jpg

http://img146.imageshack.us/img146/4825/83671725.jpg

Uzayda hayat var mı yok mu? Evrende yalnız mıyız? Bizi ziyarete gelecekler mi, geliyorlar mı, geleceklerse ne zaman? Bize benziyorlar mı? Yoksa tepelerinde bir gözleri ve üç kolları mı var? Renkleri yeşil mi? Her konuşulan şey, ortaya atılan her teori biraz Cem Yılmaz esprisi gibi. Geçen hafta BM’den sızan “uzaylılara hoş geldin komitesi ve elçi atanması” haberi bu kez espri düzeyinde kalmayacak gibi! Hükümetlerin UFO’larla ve uzaylılarla ilgili birimler oluşturduğu, gizli toplantıların yürütüldüğü biliniyor.

“Dünya dışı yaşamlar araştırılırken, neden bildiğimiz yaşam standartları kriter olarak alınıyor?

Tabii ki yaşam aranırken bir kriter listesi oluşturuluyor ve bu liste bildiğimiz standartlar doğrultusunda hazırlanıyor; şöyle soluyacak, böyle üreyecek, iki gözü olacak... Bizim yaşam kriterlerimiz listeleniyor. Ben, bildiğimiz hayat standartlarına uymayan, üreyebildiği halde bilinen tekniklerle teşhis edilemeyen, insan ve hayvan kanında yaşayan “nanobakteri” isimli mini canlılarla yıllarca çalıştım. Standart tekniklerin “Yok” dediği bu mini canlıların, kendine göre başka yaşam standartları taşıdığını gösterdim. Buna rağmen, standartlarımıza uygun canlıları fiziksel olarak tamamen farklı koşullardaki başka gezegenlerde aramamız ne kadar mantıklı olur siz karar verin. “ (Gazetesi’nde Bilim-Yorum köşesinin yazarı olan, yıllarca NASA’da çalışan değerli bilim kadını Neva Çiftçioğlu)

http://img442.imageshack.us/img442/9214/32407809.jpg

http://img254.imageshack.us/img254/9171/24087919.jpg

http://img148.imageshack.us/img148/8725/27182603.jpg

son olarak bu bilgiler ve yorumlar ışığında şimdide Mars a odaklanmak istiyorum..

işte sorumuz ve konumuz bu..

Marsta ki haberdar olduğunuz resmi yada gayrı resmi canlılar nelerdir ? mikrodan makroya hangi canlılar vardır sizce ?

Saygılar.

Yorumlar

Sn Feray  ;

 

"SN Palindromik marsla ilgili verdiğiniz bilgiler beni çok ilgilendiriyor biliyorsunuz:)) kaktüs gibi garip bir çiçekmi meyvesimi belli değil top büyüklüğünde sanki sinek böcek yiyen bitkiye benzer bişey,su civa yoğunluğunda gibi göründüğünü paylaşmıştım:)birde şunu merak ettim sürüngenvari bir uzaylı ırkı var mı?aşağı yukarı 2 metre civarın da boyları..."

 

buna bilgi alınca cevap vereceğim şu an için yanlış bilgi vermemek adına bendeki mevcut olanları netleştirmem gerek. sadece daha önce bahsettiğim bir konu vardı şimidilik bunla yetineyim.

özellikle bilim kurgu ve korku filmlerinde seyrettiğimiz dünya dışı canlı ve yaratıkların % 81 inin  gerçekte var olduğunu hatrılatmak isterim.

 

saygılar.

Sn feray ayrıca başka ırk ve DDv lerle ilgili daha doğrusu yapılarıyla ilgili bilgi vermeyi planlıyorum eğer alabilirsem detayları.. :9

 

önce marsı bir didikleyelim sonra zaten konu evrendeki diğer yaşam formları ve biçimlerine gelir elbet.

 

tamamı sudan olan bir gezegenden bahsetmiştim daha önceleri onun detaylarını alabilirsem onlarıda paylaşmayı planlıyorum.

ilginç şeyler çıkacağına eminim.

 

saygılar.

değerli arkadşlar ;

 

şuana kadar cevap gelmediğine göre kimse marsta herhangi bir canlı yada bitik oluşumu hakkında teorikte olsa bilgiye sahip değil sanırım.

 

marsın ilk oluşum devrelerinde gezegen çok fazla sıcaklığa sahipti ve güneşe çok yakındı bura ilk olan canlılar  ten renkleri kırmızımsı  ve insanoğlunun yaşayamayacağı sıcaklıklara dayabilen varlıklar vardı.bunlar gezegen güneşten uzaklaştıkça ve soğudukça yok oldular. doğru hatırlıyorsam insanlar ve  cinler yaratılmadan önce yaratılmıştı bu varlıklar. daha sonraları gezegene yapısı tamamen sudan oluşan ve tek gücreli ama çok büyü organizmalar geldi ( gelme şekilleri hakkında detaylı bilgim yok .öğrenince eklerim ) bunlara gezegenin çok sıcak olmasından dolayı içinde yaşamaları gereken su havzaları yad göl yada deniz olmadığından uzun sure yaşayamadılar.

şuan gezegende 2 toprak katmanı altında bitkiler var. bunlar daha çok yosunumsu yada çimenimsi  çimenden biraz daha  sert bir yapıya sahip. henüz keşfedildimi bilmiyorum. zamanı geldiğinde bunlar gezegenin atmosferi oluşumu için gerekli döngüyü sağlayacaklar.

ayrıca marstaki bilim adamları bir deri kalıntısı buldular. bunu ya açıklamadılar yada üstü kapalı geçtiler. bu deri kalıntısının ne olduğunu yada neye ait olduğunu anlamaya çalışıyorlar.

 

ayrıca buda teorim : şu an marsta yaşayan varlıklar-canlılar  varsa  benim düşünceme göre yüzeyin altında yaşıyorlar.

not : yukarıda bitki ile ilgili bilgiyi yazarken aklıma "2000 yapımı kızıl gezegen" filmi geldi oradada insanlar tarafından ekilen benzeri bir bitki örtüsü vardı.

saygılar.

Sn paindromik selamlar:)siz beni ciddiye almıyorsunuz sanırım:)marstaki bir bitkiyi tarif etmiştim aslında...ama yüzeyde bitki örtüsü yok!verdiğiniz bilgi çok ilginç...bence akıllı yaşam yok marsta...canlı bitki organizma falan olabilir ama medeniyet anlamında yerin ne altında ne ustünde hayat yok...sadece üsler var:)saygılar

 

a.slm  sn Feray  ;

 estagfurullah ciddiye almamak gibi bir durum yok sizin için :)

medeniyet konusu varmı yokmu detaylı bilgi alamadım.. en azından olduğunu düşünüyorum ben.

sizin görüşünüze  de saygı duyuyorum..bakalım zaman ne gösterecek :)

ancak bulunan deri kalıntısı dikkatimi  çekti ve umudum var... :)

yüzeyde atmosfer olmadığı için her türlü tehlikeye açık olan gezegende yaşam varsa bunlar yer altındadır düşüncem.

 

saygılar..

 

Sn grandrock:)Sn Palindromik kolay kızan biri değildir...siteye girdiğimden beri iyi kötü takip ediyorum...siz üstüne fazla gidiyorsunuz:)kendisi defalarca burada bilgileri hangi yolla aldığını söyledi,işimize gelir inanırız gelmez inanmayız...ama saygıda kusur olmamalı...bana siz sanki ona inanmak istiyorsunuz da sağlam delil sunmasını bekliyorsunuz gibi geliyor:)ama bu tarz olayların delili olmuyor ne yazık ki:)

bak feray beni anladı. ben sizden bilimsel dayanağı olan bilgiler istiyorum.

mars toprağının altında bitkiler var. demek yerine şu bilimsel verilere göre şunlar olabilir desen daha iyi olmazmı.

seni doğrulamak için oraya gitme şansımız yok biliyorsun.

o zaman bende sitedekilere şunu desem satürn gezegeninde dünya dışı varlıkların üsleri var desem. biri bana nereden bildiğimi sorsa bende onlarla iletişim halindeyim desem kim inanır.  

 

venüte altın madenleri var desem nerden bildiğimi sorduklarında ufo geldi varlıklar söyledi desem inanan çıkarmı sizce.

ama kaya yapısının şu özelliğinden yola çıkarak altın olduğunu söyleyebilirim desem daha fazla inandırıcı olmazmı.

grandrock

 Feray hnm ın dediklerini çok iyi anlıyorum ve seninde daha önce buna benzer taleplerin olduğunu biliyorum , bunlarada cevabımı vermiştim.

açılan konulara illede inanmak zorunda değilsiniz. benim size tepkim yada kızıyor dediğiniz durumların sebebi şudur

her nekadar konuya katılsanız yada katılmasanızda  size uysada uymasa da  ,

takındıınız uslup rahatsız edici ve seviyesiz. inanmayabilirisiniz. ama kişiyi hedef

alan seviyesiz yazılar yazma hakkına sahip değilsiniz.

forumda bir iletişim kurmayı beceremedik. herkes  birilerini rencide etme yada

ahkam kesme peşinde. benimde rahatsız olduğum konu bu. yapıcı eleştiri yerine yıkıcı eleştiri hatta bırakın eleştiriyi kişiselleştirme yoluna giderek kişiyi hedef almak var.

ne gerek var.  Uzaylılar tarafından kaçırıldım diyenlerin ve bunu burada yazanların çoğunun en azından benim takip ettiklerimin hepsinin DDV lerle alaksı olmadığını biliyorum. bakın burada kesinlik var.  nerden diyeceksiniz.

metafizik varlıklar yada alınan bazı ilimlerle bilemeyeceğiniz şey olmaz neredeyse. bunları öğrenmek çok basit ( henüz ben bilmiyorum bu nedenle destek alıyorum )

kuranda var dediğim  kaynak olarka gösterdiğim bazı örnekler ise ; dünyada sayılı bir kaç ulema diyebilceğiniz kişi ve varlıkardan alıyorum. bu nedenle kesin konuşuyorum. Atlantis örneği bilirsiniz. ağzınıza sakız olan  konu...bunu bir kaç farklı şekilde öğrendim. birini yukarıda açıkladım.. ikincisini ise akıl ve mntıkla yayınlanan makale belgesel ve haberleri birleştirdiğinizde atlantisin bundan 23 yıl kadar önce keşfedilmiş olduğunu açıkladım. konuyu siteden ayrılma durumuna geldiğim için sildim...

5  6 farklı kaynak açıkladım.. hepsini veremem..kendimle ilgili bir tek siz sormadıınız.

benim elim uzundur. hemen hemen ilglim olan her konuda her biri kendi alanında ordünalyüs seviyesinde diyebilceğim kişilere sorabiliyorum ve alabiliyorm bilgileri. benim bir halt olduğumdan değil. çevremdekilerin bilgisini size aktarıyorum.  kişisel olarak yaztığım teoriler var onlarda kendi  düşüncemdir.

atlantis konusunda ise çok daha fazla bilgim var ne durumda olduğu neler barındırdığı , hatta yorumlşarın birinde gereğinden fazla açıklamamam bir bilgi verdim ama kimse farketmedi.ancak ne kaldırabilrisiniz bu bilgileri nede izin var açıklamama. sadece belgeselleri ve yayınları takip edin yeterli.

yain yazılanları bile doğru dürüst takip etmiyorken ve okumuyorken nasıl bilgi edineceksinizki. hiç biri gökten kucağınıza düşmez.

 

mars kolonisi hk da bir kaç arakdşlar birlikte bende üs olduğu iddasında bulndum sonra çıkan haberleri mantıkla birleştirince ayda ki üssün çoktan kurulmuş olduğu sonucu çıktı.

ay ve mars la ilgili ( mars biraz sınırlı ama ) çok daha fazla bilgim var ancak yeri zamanı gelmeden veremiyorum az bir şey farklı bir şey söylediğimde hemen dalga geçmeler , ti ye almalar i inkar etmeler başlıyor. bende akıl ve ruh sağlığınız için , çıkan haberlere göre eş güdümlü palalel bilgiler vermeyi düşünüyorum artık.

tıpkı kara bulur konusundaki gibi. gerçi NASA dan bir kaç adım öndeyim o konuda ama umarım yanılmıyorumdur.

 

..

 

sn grandroc bir ufoloji sitesindeyiz:))uzaylılarla başka yaşam dolu gezegenlerle aslında olmayacak işlerle uğraşıyoruz:))bilimsel kanıt istiyorsanız tabi ki !burada bunu bulmak çok zor:(genelde kişisel gözlemler tecrübeler açıklanamayan yaşanan ve yaşanmış olayları paylaşıyoruz... herşeyi klasik bilimle ifade edemezsiniz...parapsikoloji astral beden başka boyutlar ve bu boyutlardan varlıklar uzay yolculuğu zamanda yolculuk vs...

değerl arkadaşlar ;

bazıları hala  uslup konusunda kendisini aşamadı o nedenle oldukları yerde saymaya devam edecekler.

bahsi geçen konu ve teorilerin hepsi düşüncede ve soyutta kalacaktır bu forumda eğer gerçekten kanıt olan birşeyler istiyorsa bazıları. burada sanal ortamdan gerçek real hayata gidecekler , Nasaya kaydolacaklar , atlantis araştırma grubuna gidecekler yad onalrda bilgi alacakalr. burada şimdiye kadr hiç bir konuda somut bilgi alınamaz ancak birilerinin sizlere verdiği yad okuduğunuz bilgileri ynasıtırsınız ..fazlasını bekleyenler  daha çok bekleyecekler.

kaldıki kendi yorumları bile kanıtsız ve dayayankasız olduğu halde başkalarını eşeltiriyorlar.

türkçede bir söz vardır. herkes bilir " tencere dibin kara , seninki benden kara"  bunu örnek almalarını tavsiye ederim.

dünya dışı konular ise kendi adıma knouşuyorum "teori"v başlıpı altında açılan konulardır bu nedenle bu başlık altındaki  hiç bir konu ve yoruma çürütmek için bir takım yazılar yazıp yorulmasınlar. herkez kendine baksın. zaten teori başlığı altında olan  knouları ters eleştiri ile çürütmeye çalışmak çok kolay. tak altına sığındıkları "kanıt nerede "   knousu.. ozaman olmadığını kanıtlasınlar görelim. bizde böyle deriz.

hala şunu anlamamışlar dünyayı ve dünyadaki bilim ve teknoloji alanındaki bilgilerin ilk elde edenler tarafında saklayabildikleri kadar sakladıklarını bilmiyorlar. bunu binlerce örneği var. mantık önce bana sonra kazara öğrenirlerse kamuoyuna..

 

harrier tipi uçaklarda yani dikey kalkış yapan jetler son 10 -20 yıl içinde gündeme düşmeye başladı .ama bu jetlerin 1960 lar yapıldıpı ve kullanıldığını bilyormuydunuz acaba..neden hemen aynı yıl içnide herkese vermediler bu teknolojiyi ????

bu soru ve örnek bile yeterli mantığı anlamak için.

bazıları hala eleştire dursun adamlar aldıklarını alıyorlar.

 

saygılar..

Sn.Erhanpehlivan

 

Nasanın ve diğer ülkelerin devlet bazında askeri yaptığı deney ve testlerin halktan gizlendiği konusnu kavramışsınız. bizim iddiamızda bu zaten.  özellikle ululslarlarası uzay üssü mars ve ay projelari sizde takip ediyorunuzdur. maliyet açısından çok yuksek . bu nedenle ortaklaşa projeler var ülkeler arasında .hatta araalrında dünyanın sayılı zenginleride var destek veren.

Ayda neredeyse 50 yl önce ayak basıldı.daha sonra marsa roketler gönderildi marstan taş ve toprak örnekleri alındı. bunları yapabilen bir teknolojiye sahipsek. son 50 yılda gelişen teknolojik bululşarı da hesaba katarsa katarsak teorilerimiz hiçde yabana atılacak cinsten değil.

marsa gidiş aslında 8  9 ay dürmüyor yakşalık 3 aylık bir yolculuk..her seferinde bu yolcuuğu yapmaktansa orada üsler kurup sürekli kalmak daha kolay. Ayrıca USS de de çok fazla bilim adamı ve diğer ekipmanlar bu tür yolculuklara destek amaçlı lojistik görevinide görmektedir.tabi AY da öyle .

bir iş bir yerde yapabiliyorsanız her yerde yapabilirsiniz. ay da koloni varsa ( bizimiteorimizdir) bunu heryere uygulayabilirler. tek sorun mesafe. oda kabul edileblir bir sorun.

marsla ilglide bilimadamlarının bir deri kalıntısı bulduklarını söylemiştim. bunu ya açıklamadılar yada eksik bilgi verdiler kamuoyuna. 

50 yıldan beri elde edilen teknolojilerin çoğunun amacı buna CERN de dahil uzay projeleridir..bunun yanında kamuoyuna açıklayacak bir kaç bilgide ortaya çıktı çıkıyor ancak temel olay budr.

su konusu çok sorun değil marsta derinlerde bunu zaten buldular. Ay da  öyle ...

tabi bunlar bizim kendi görüşlerimiz sadece bizi bağlar.  kimse inanmak zorunda  değil. bu tür konuları çürütmek daha kolaydır çünkü 

bilnmeyenler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. kimsenin bilgi sahibi olmadığı konuda insanlar doğal olarak karşı çıkacaktır. Ancak karşı çıkmak

çok kolay önemli olan olmadığını nerden biliyorlar...""

 

saygılar..

 

 

 

 

Değerli arkadaşlar ;

 

şuana kadar öğrendiğmiz ve edindiğimiz bilglerde marsta birtakım hücresel yada organizma boyutunda canlılar yaşamış. bazılarının doğruluğu tartışılabilir. ancak somut olarak hücresel bazda bulunan bakteri gibi varlıkların zamanında marsın bazı canlılara ev sahipliği ettiği konusunda bilgi veriyor. ancak hala muamma olan acaba gizemli kızıl gezegenin bizim bildiğimiz yaşam formları dışında , canlılar ev sahipliği yapıp yapmadığı.

çünkü yaşam formu denice hep kendimizden yani dünyamızdaki yaşam formlarına benzer canlılar arıyoruz yada aklmıza getiriyoruz. bizim hiç bilmediğimiz şekilde ve görüntüde belki mikro düzeyde belkide devasa büyüklükte canlılar var belkide gözümüzün önünde ama biz göremiyoruz. hep belli kriterler arıyoruz canlı denince..kainatın büyüklüğü ve çeşitliliği göz önünde bulundurulduğunda bu nekadar doğru ?

bakalım önümüzdeki günlerde kızıl gezegenimiz bize ne süprizler hazırlıyor göreceğiz..

saygılar...

 

"Bu düşüncelerini, Odyssey'nin Themis (Thermal Emission Imaging System) adlı kızılötesi cihazının sıcaklık verileri tarafından da doğrulandığını belirten Arizona'daki Amerikan Jeoloji Ölçüm Dairesi araştırmacıları, Kızıl Gezegen'deki bu mağaraların ilkel yaşam biçimlerini göktaşı çarpmaları, ultraviyole radyasyonu, güneş patlamaları ve gezegenin yüzeyini bombardıman eden yüksek enerji parçacıklarından koruyabilecek yegane yer olabileceğini düşündüklerini bildirdiler.

Mağaralara "7 hemşireler" adını takan ve her birine Dena, Chloe, Wendy, Annie, Abbey, Nicki ve Jeanne ismini veren bilim insanları, gün içinde Annie adlı mağaranın kendini çevreleyen ortamdan daha ılık, güneşli yerlerdense daha serin olduğunu belirttiler."

 

Sn furky arkadaşımızn paylaşımından alıntıdır.

ykarıdaki açıklama ; marsın bazı bölgelerde yaşama daha uygun koşullar sunduğuna dair bir kanıttır bence.

 

saygılar.

Sn Feray ;

sorduğunuz canlılarla ilgili şöyle bilgi vereyim  ;

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normal Tablo";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";}

 

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:"Normal Tablo";
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-parent:"";
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:"Times New Roman";}

buna benzer  yaratık ve hayvanlar var bunlar genelde kırmızı karınca ve siyah böcek ve kaplumbağa i yerler ve  marsta değil karadeniz bölgesindeki ormanlık alanlarda yaşarlar birde amerika ve afrikadaki ormanlarda  onun dısında yaşama  şansları yoktur .Bunu zaten belgesellerden bilirsiniz.

 

uzayda ise ;

sadece kertenkele  şeklinde bitkiler vardır aynı kertenkeleye benzer  ama kesinlikle toprak altında yaşayan bir bitki örtüsüdür..


 saygılar.

 

 

Değerli Arkadaşlar ;

Biz marsta gelecek yein haberleri bekleye duralım , bu sefer perspektifimizi genişletelim ;

bilimadmalrının açıklamarındaki gibi uzaydaki yaşam bizim bildiğimiz kriterler içinde olacak diye bir kaide yok..

şimdi halkamızı biraz daha genişletip güneş sistemimizin dışına çıkalım. samanyolu galaksimizde yaşam-uzaylı-DDV varmı ? varsa nasıllar ?

 öncelikle olasılık hesaplarına göre Samanyolu galaksimizdeki yaklaşık 200 milyarın ( kimi rivayetler 400 milyar )üzerindeki yıldızın etrafında dönen gezegenlerin  525.000 tanesinde yaşam olasılığı var.

yapılan araştırmalar hayat olması muhtemel gezegenleri tek tek ortaya çıkarıyor. Ancak bu gezegenleri gördüğümüzden değil. çünkü her

gezegen güneşimiz gibi bir yıldızın yörüngesindedir. ve gökyüzüne baktığınızda hiç bir gezegeni yıldıznı verdiği ışıktan dolayı

göremezsiniz. Sadece yıldız görürsünüz.bilim adamlarında gelen bu ışıktaki bir takım değişimleri hesaplayarak orada gezegen olup

olmadığını yada yaşanacak gezegen olduğunu tahmin etmelerinden ibarettir. tıpkı karadelikleri görmediğimiz  halde onların varlığını

bilmemiz gibi . Yada yeni keşfedilen ama henüz açıklanmaya KaraGridapların varlığı gibi. Çevresine verdiği etkiden karadelikleri var

olduğunu biliyoruz. Samanyolunun dağılmasını engeleyen bir güç olması gerektiğini bildiğimiz gibi karagirdapları keşfettik ( ancak bu

konuda henüz bir açıklama gelmediği için bunu kişisel görüşüm olarak kabul edebilirsiniz)

 

Yapılan araştırmalar bu haldeyken benim bilgilerime göre  ; Galaksimizde 21 gezegende Yaşam var. Ancak bu yaşam  şartlarının insan içni ugun olup olmadığını henüz bilmniyorum. üzerinde barındırdığı canlılar ile neye benzedekileri  ve şekilde oldukları ile ilgili bilgiyi  aldıkça

buradan paylaşmaya devam edeceğim.

saygılar...